Version 2
Blog: DataFordeler: Vis hvad du duer til!
8/8/2020Staten har lavet en "datafordeler" og den er ifølge alle ansvarlige en stor success. Her er en lille udfordring: Find hvilken 10x10km firkant du bor i og download derefter Danmarks Højdemodel (f.eks DHMoverflade) fra datafordeleren. Professionelle vurderinger af design og kvalitet af Dataforde...
England forsøger endnu en gang at lancere en corona-app
8/7/2020Først forsøgte englænderne sig uden Google og Apple. Nu er de klar med en ny corona-app, hvor de bruger techgiganternes teknologi.
Intel ramt af stort læk af interne og fortrolige dokumenter
8/7/2020Intel har fået lækket 20 GB data, der normalt bruges af samarbejdspartnere og kunder.
Microsoft stopper udvikling af xCloud til IOS: Cloudgaming-services strider med Apple-regler
8/7/2020Microsoft lancerer den 15. september sin version af en cloud-gaming-service, men det ser ud til, at iOS-brugere må undvære.
Blog: Du saver demokratiet over med din brug af Facebook, Magnus Heunicke
8/7/2020Hvis man vil vide, hvad sundhedsministeren har at sige om Covid-19, så har man bare at være på Facebook og følge godt med i hans feed, for det er der Magnus Heunicke ytrer sig (nogle gange også lidt på Twitter, men oftest henviser han der til Facebook). Vores demokratisk valgte og stats-lønnede ...
EU-undersøgelse: Danmark har unionens bedste internetforbindelser
8/6/2020EU-kommissionen har sammenlignet priser, hastighed og udbygning af internettet i medlemslandene og er kommet frem til at Danmark samlet set ligger på en førsteplads.
Google fjernede DR's børne-app: Nu har tech-giganten skiftet mening
8/6/2020Google valgte at fjerne Ramasjang-appen fra Google Play, da man blandt andet fandt det anstødeligt, at en DR-vært uddeler lakridspiber til børn. Nu har Google ombestemt sig, og appen er tilbage.
Aalborg Universitet ramt af "kritisk" it-hændelse: Mistænker cyberangreb
8/6/2020Aalborg universitet lukkede tirsdag ned for adgangen til sine it-systemer på grund af en kritisk hændelse på infrastrukturen. Universitetet mistænker it-kriminalitet men har pt ikke set tegn på, at man har mistet forskning eller persondata.
Blog: Brian's FAQ
8/6/2020Der dukkede en stak bøger op i sommerferien og en af dem var Brian Kernighans UNIX: A History and a Memoir Illustration: Brian Kernighan Det er ikke nogen stor, lang eller tung bog. Faktisk kan man godt få den mistanke at den er ment som en slags FAQ Brian kan henvise til når tilfældige fodgæ...
Nu kan du køre Android-apps i Windows 10
8/6/2020Hvis du har Microsoft 10 Insider og en Samsung Galaxy-telefon, kan du muligvis køre Android-apps på din computer.
Fejlindekserede V2-artikler og skadet SEO: Derfor skal du have styr på testserverens robot.txt-fil
8/6/2020PLUS. Der er en række ting, man med fordel kan overveje, hvis man arbejder med online testsystemer. Det viste en nylig hændelse i Version2's eget setup.
Datatilsynet godkender: Virksomhed må godt aflæse medarbejderes fingeraftryk
8/5/2020Datatilsynet har vurderet, at en virksomhed godt må aflæse fingeraftryk i forbindelse med adgangskontrol, hvis det er et spørgsmål om virksomhedens produktion og eksport.
Kinesiske kameraer overvåger våbensystemer på danske krigsskibe
8/5/2020I alt 88 kameraer blev installeret på Søværnets to største skibe tilbage i 2014 og 2016. Ekspert vurderer, at kinesisk udstyr ikke bør installeres på sensitive områder.
Sikkerhedsfirma finder 4.000 åbne AWS-buckets med følsom data
8/5/2020Endnu engang finder et sikkerhedsfirma åbne s3-buckets med blandt andet loginoplysninger.
Blog: Måske skulle vi også droppe ordet computer..
8/5/2020Jeg kan forstå at ordet Eskimo ikke længere er salonfæhigt. National Museet har droppet det, og kæmpeeskimoen har skiftet navn til noget, som jeg allerede har glemt (hvilket er lidt kritisk, da det er min favorit is, og jeg ikke helt ved, hvad jeg så skal bede om). Årsagen er, at det angiveligt e...
Datatilsynet indstiller Privatbo til GDPR-bøde på 150.000 kroner
8/4/2020Politiet skal nu vurdere, om der er grundlag for at retsforfølge administrationsselskabet, der har videregivet lejekontrakter med personlige oplysninger til uvedkommende.
Medier: Garmin har betalt løsesum til ransomware-hackere
8/4/2020Flere techmedier mener, at Garmin har forbrudt sig mod amerikansk lovgivning og betalt løsesum til bagmændene bag et ransomware-angreb.
Twitter står til milliardbøde for misbrug af telefonnumre og mail-adresser
8/4/2020Twitter har sendt målrettede reklamer til brugere, der har afleveret data, der blev indsamlet til sikkerhedsformål. Nu er der tilsyneladende en bøde på mere end en milliard kroner på vej til det sociale medie.
SAP og Telekom skal koble europæiske corona-apps sammen
8/4/2020SAP og Deutsche Telekom skal bygge en softwareplatform, der skal gøre det muligt for EU-landes corona-apps at tale sammen.
Computer-musens opfinder er død 91 år gammel
8/4/2020Allerede i 1963 opfandt ingeniøren Bill English musen, som skulle bruges til tekstredigering.
Blog: Schrems II i et IT-retligt perspektiv: Når jurister forsøger at sætte landegrænser på internettet
8/4/2020Da jeg kom tilbage på kontoret efter en velfortjent ferie, kunne jeg se på adskillige opdateringer i mit LinkedIn-feed, at EU-Domstolen d. 16. juli traf afgørelse i den såkaldte "Schrems II-sag". Det er da også en skelsættende sag, der principielt set er relevant for alle danske myndigheder, vir...
FE advarer imod bagdøre i kinesisk overvågningsteknologi
8/3/2020Danmark befinder sig, ifølge Forsvarets Efterretningstjeneste, på den ene side i en global værdikamp, og derfor skal vi være på vagt, når vi shopper overvågningsteknologi i udlandet.
Twitter redegør for stort angreb og forbedrer sikkerheden
8/3/2020Efter angrebet på Twitter 15. juli har virksomheden gransket systemerne og vil forbedre sikkerheden.
Flere spoofing-ofre: Ældre borgere franarret 11 millioner kroner
8/3/2020Seks personer franarrede 157 ældre borgere i omegnen af 11 millioner kroner. Sagen mod dem starter i dag.
Forskere: Corona-apps sender brugerne i armene på Googles overvågningsmaskine
8/3/2020Langt de fleste androidbrugere lever allerede med at afgive data via Google Play Services. Alligevel kritiserer to irske forskere, at myndighederne - herunder de danske - udgiver corona-apps, hvor datahungrende Google Play Services er uomgængelig.
EU sanktionerer cyberkriminelle for første gang
7/31/2020For første gang i den Europæiske Unions historie er der givet sanktioner mod personer og enheder, der kan sættes i forbindelse med cyberangreb.
Blog: Datamuseum.dk: Vi har et problem...
7/31/2020Datamuseum.dk er en helt almindelig forening med en formålsparagraf der siger at vi skal "Indsamle, bevare og formidle dansk datahistorie". Den siger også at vi skal holde generalforsamling i foråret, men det satte Covid-19 en stopper for i år. Nu sigter vi efter en generalforsamling i starten ...
824.000 har downloadet smittestop-appen: Ministerium melder om bremsede smittekæder
7/31/2020»Et effektivt redskab,« konkluderer Sundhedsministeriet på baggrund af en undersøgelse, hvor smittestop-brugere melder at have fået hjælp af appen.
Youtube lukker ned for al dansk musik: Kan ikke blive enig med Koda
7/31/2020Det er ikke mange dage siden, at flere ledere fra de største tech-virksomheder forsvarede sig i den amerikanske kongres. Her lød det fra giganterne, at der ingen problemer er i, at virksomhederne har så stor markedsandel og magt.
Pistoler, hash og kokain: Dansk politi lukker pushersite med tråde til det mørke net
7/31/2020Siden var umiddelbart et slaraffenland for kriminelle eller misbrugere.